Ponedjeljak, 30 April 2018 21:32

U Srebrenici održan turnir u malom fudbalu za djecu

turnir mali fudbal srebrenicaSrebrenica je jučer bila domaćin turnira u malom fudbalu za mališane iz okolnih mjesta Republike Srpske (BiH) i Srbije na novim sportskim terenima.

Fudbalski klub "Guber" Srebrenica, uz podršku Opštine Srebrenica, organizovao je turnir u malom fudbalu za djecu.

"Učešće je uzelo 13 ekipa sa oko 150 učesnika. Takmičenje se održalo za selekcije 2007/2008. i 2009/2010. godište", kaže Slaviša Ćirković, trener mlađih selekcija FK "Guber" Srebrenica.

Prema Ćirkovićevim riječima, cilj turnira je promocija zdravog života, sporta, fudbala i druženje mališana i sticanje novih prijateljstava.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić kaže da svako ovakvo okupljane je veoma važno jer promoviše život i suživot među djecom, a posebno je važna pozitivna promocija Srebrenice.

"Mi ćemo učiniti sve da dovedemo ljude širom Republike Srpske i regije da se upoznaju sa Srebrenicom i onim što ona nudi. Vrlo je značajno da ovdje dolaze ljudi i djeca i da na ovakvim terenima organizujemo turnire i u narednom periodu, što nam je cilj", ističe Grujičić.

Na turniri učešće je uzelo 11 ekipa iz BiH, RS i to iz: Srebrenice, Bratunca, Janje i Roćevića kao i 2 iz Ljubovije, Srbije.

(eSrebrenica)

pogledano 869 puta