Ponedjeljak, 19 Februar 2018 21:14

U Srebrenici sanirana i ponovo asfaltirana ulica "Hrid"

sanirana ulica hridRadnici "Zvornik-puteva" sanirali su i ponovo asfaltirali i uredili dio srebreničke ulice "Hrid", gdje su prošle godine počeli neovlašteno da grade parkiralište za potrebe motela "Alić".

Ovim je nakon tri mjeseca normalizovan saobraćaj i prilaz kućama u ovoj ulici.

Stanovnici ove slijepe ulice su dva puta reagovali, obustavlјali izvođenje radova i spriječili izgradnju parkirališta, koje sužava ulicu i onemogućava prolaz teretnim vozilima.

Oni su uputili i zahtjev opštini da se provjeri da li se parkiralište gradi legalno u skladu sa regulacionim planom i projektom rekonstrukcije glavne saobraćajnice kroz ovo mjesto, te da li vlasnik motela uzurpira dio ulice za izgradnju parkirališta.

Do obustavlјanja izgradnje parkirališta došlo je prije dva mjeseca, a nadležne stručne i inspekcijske ekipe obavile su uviđaj i utvrdile da na tom dijelu ulice nije planirana nikava gradnja i da se radi o uzurpiranju opštinske površine i neovlaštenoj gradnji.

Nakon toga, načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić potpisao je odluku o zabrani izgradnje prakirališta na toj lokaciji i naložio izvođaču radova da se ulica sanira i da joj se vrati prvobitni izgled, što je prethodnih dana urađeno.

pogledano 1173 puta