Subota, 09 Decembar 2017 19:44

U Srebrenici održan Kung Fu Wushu turnir "Srebrenica Open 2017"

kung fu wushu turnir srebrenicaDanas je se sportskoj sali JU "Prva osnovna škola" Srebrenica organizaciji Kung Fu Ving Tsun kluba "Srebrenica" održao međunarodni Kung Fu Wushu turnir pod nazivom "Srebrenica Open 2017".

Na turniru je učestvovalo 11 klubova iz Bosne i Hercegovine, četiri kluba iz Srbije, te više od 200 takmičara.

Iz Kung Fu Ving Tsun kluba "Srebrenica" navedeno je da je turnir bio veoma posjećen i uspješan, a da je glavna suština održavanja ovakve sportske manifestacije druženje djece i omladine kroz sportske aktivnosti.

"Ovo je internacionalni turnir. Prvi je turnir ovakvog karaktera u Srebrenici i nadamo se da će u narednim godinama biti mnogo bolje i uspješnije. Trebali su da dođu i takmičari iz Turske, ali nažalost nisu uspjeli. Ovakvi događaji za ovaj sport znače mnogo, jer prije svega povezuju se djeca i omladina. Stvaraju se nova prijateljstva. Jednostavno djeca se druže kroz sport. Bitno je da djeca treniraju bilo koji sport, i da djeca nisu na ulici", ističe Isak Džanić, predsjednik Kung Fu Ving Tsun kluba "Srebrenica".

Današnjem turniru prisustvovao je i Mirsad Nokto, selektor Kung FU Wushu reprezenatacije BiH, koji ističe da jedan ovakav turnir mnogo znači za Srebrenicu.

"Lijepo je da se ovakav turnir događa u Srebrenici. Mi ćemo dati maksimalnu podršku klubu u Srebrenici i samom gradu. Danas je više od 200 takmičara ovdje i to je za prvi turnir i organizatora velika stvar. Drago nam je da su nam ovdje danas i prijatelji iz Srbije. Pred nama je još mnogo posla, ali možda neko novi uđe u reprezentaciju", kaže Nokto.

pogledano 1067 puta