Četvrtak, 07 Decembar 2017 21:23

Škola glume "Kamernog teatra 55" za djecu Srebrenice

kameni teatar 55 sarajevoPočetkom februara naredne godine započinje praktični dio "Škole glume Kamenog teatra 55" u Srebrenici. Ovim projektom će biti obuhvaćeno 40 srebreničkih dječaka i djevojčica školskog uzrasta koji će raditi na predstavi sa 19 glumaca sarajevskog "Kamenog teatra 55".

Idejni tvorac projekta i direktor "Kamenog teatra 55" iz Sarajeva Emir Hadžihafizbegović ističe da se trenutno vrši odabir djece za predstave primjerene njihovim uzrastima, kao što su "Petar Pan", "Kapetan John Peoplefox" ili "Bašta sljezove boje".

Naglasio je da će svaki glumac "Kamernog teatra 55" jedan vikend boraviti u Srebrenici i raditi sa djecom, te da će konačan rezultat biti 300 sati učenja i igranje predstave u Banjoj Luci, Mostaru, Prijedoru, Trebinju, Zagrebu, Beogradu…

Još nije poznato ko će režirati predstavu, a Hadžihafizbegović smatra da će "Kamerni teatar" vjerovatno i u tom segmentu dati svoj doprinos, takođe naglašava da je načelnik Srebrenice Mladen Grujičić veoma dobro reagirao i pohvalio ideju o projektu u Srebrenici.

Sa djecom će raditi i poznata glumica Gordana Boban koja očekuje mnogo vesele i radišne djece sa kojom će napraviti lijepu predstavu.

pogledano 1302 puta