Ponedjeljak, 02 Septembar 2019 14:22

U Srebrenici danas počela nastava za oko 900 đaka

os srebrenica 2019 2020Jutros je u dvije osnovne i jednoj srednjoj školi u Srebrenici počela nova školska godina. Direktor JU "Prva osnovna škola" Srebrenica Dragi Jovanović kaže da upisano 55 prvačića, od čega u centralnu školu upisano je 30, dok je 25 prvaka upisano u šest područnih odjeljanja.

Jovanović kaže da je sve spremno za početak školske godine i da su tokom raspusta obavljene neophodne pripreme i radovi i da je zahvaljajući Opštini Srebrenica i ove godine obezbijeđen prevoz učenika iz udaljenih sela.

U Skelanima jutros je počela nastava za 77 učenika od čega je upisano 9 prvaka, ili za jedan više nego prošle godine, potvrdila je direktorica JU OŠ "Kosta Todorović" Skelani Sanja Močević.

Ona kaže da je zahvaljujući donaciji Ambasade Bugarske u BiH tokom ljetnjeg raspusta obavljana rekonstrukcija fiskulturne sale, a škola pripremljena za početka nove školske godine.

Škola je takođe kroz razne programe obezbijedila i neophodna sredstva za rad i nastavu čime će se unaprijediti kvalitet obrazovanja.

Ove godine u Srednjoškolski centar Srebrenica upisano je više učenika nego je planirano, 122 umjesto prvobitno planiranih 92 učenika.

Direktor JU "Srednjoškolski centar Srebrenica" Momčilo Cvjetinović kaže da je do upisa većeg broja učenika došlo zbog velikog interesa za upis zbog čega je nadleženo Ministarstvo dozvolilo proširenje odjeljenja medicinske struke i gimnazije, ali i zanatska zanimanja frizer i prehrambeni proizvođač.

Cvjetinović kaže da došlo do sanacije sisitema za grijanje i zamjene radijatora koje je finansirala Ambasada Bugarske u BiH, dok je Opština Srebrenica nabavila 15 klupa i 30 stolica i prateću opremu za izvođenje nastave čime je škola spremna za novu školsku godinu.

U osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj danas je počela nova školska 2019/2020. godina. U ovu školsku godinu upisano je 9.293 prvačića.

(eSrebrenica)

pogledano 602 puta