Ponedjeljak, 11 Februar 2019 12:02

Literarno takmičenje "Čitalački dnevnik-čitalački bedž"

nbsTromjesečno literarno takmičenje "Čitalački dnevnik-čitalački bedž" samo je jedan od načina da podstaknemo najmlađe na čitanje, razvijemo njihovu ljubav prema pisanoj riječi i čitanju kod učenika osnovne škole.

Takmičenje počinje 11. februara i traje do 15. aprila, a nagrade najboljim autorima, ali i svim učesnicima, biće dodjeljene u okviru obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava, 23. aprila.

Rok za prijavljivanje je od 11. do 28. februara u prostorijama Narodne biblioteke Srebrenica i Područnog odjeljenja biblioteke u Skelanima kada će se pored registrovanja za ovo takmičenje izvršiti i podjela spiskova odabranih djela koji se preporučuju za čitanje.

Učesnici takmičenja su učenici od lV do lX razreda osnovne škole, koji su podijeljeni u tri grupe, prvu grupu čine učenici lV i V razreda, drugu grupu učenici Vl i Vll rareda, a treću grupu učenici Vlll i lX razreda.

Najbolji učesnici u okviru ove tri grupe kao nagradu će dobiti komplet knjiga dok će svaki učesnik takmičenja dobiti knjigu, a sve naše takmičare očekuje i besplatna članarina za tekuću ili narednu godinu, ukoliko su već učlanjeni.

Spisak knjiga za čitanje takmičenja "Čitalački dnevnik-čitalački bedž" pored naslova koji se obrađuju u okviru nastavnog plana za određeni razred će sadržati i naslove knjiga koji su primjereni uzrastu takmičara.

Za kompletan Dnevnik potrebno je obraditi dva naslova sa spiska lektira za određeni razred i tri naslova sa spiska koji je unaprijed određen za ovo takmičenje i jedan naslov po slobodnom izboru, navodi se u saopštenju Narodne biblioteke Srebrenica.

pogledano 602 puta