Utorak, 30 Oktobar 2018 20:16

"Kući dobrih tonova" u Srebrenici uručena nagrada

nagrada kuci dobrih tonova srebrenica"Kući dobrih tonova" iz Srebrenice danas je dodijeljena Nagrada za međukulturalno dostignuće za 2018. godinu od Saveznog ministarstva za Evropu, integraciju i spoljne poslove Republike Austrije, koju je osvojila u junu za uspješne projekte koji su usmjereni na rješenje u oblasti interkulturalnog dijaloga, kako u Austriji, tako i na globalnom nivou.

Direktorica Austrijskog kulturnog foruma Sarajevo, Sabine Kernthaller, kaže da je raduje saradnja na kulturnim projektima u Bosni i Hercegovini kao i projekti iz oblasti obrazovanja.

"Uvjerena sam da ovaj projekat znatno doprinosi interkulturalnom dijalogu, iz kojeg se stvaraju prijateljstva između djece i postaje trajna veze za budućnost", kazala je Kernthaller.

Umjetnički direktor "Kuće dobrih tonova" Srebrenica, Ismar Porić ističe da je ponosan na djecu i tim Kuće dobrih tonova, a posebno se raduje što se glas djece iz Srebrenice daleko čuje.

"Ovo je velika čast za nas, što se naš glas daleko čuje i što se napokon naša škola prepoznata na globalnom nivou nakon svih naših uspjeha", kazao je Porić.

On je danas najavio koncert 13. novembra u dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu na kojem će nastupiti hor iz Srebrenice kao i djeca Hrvatske i Srbije.

(K. Šakić/RTV Srebrenica)

pogledano 837 puta