Utorak, 24 Juli 2018 07:45

U toku obnova laboratorije Doma zdravlja Srebrenica

dz srebrenicaNakon rekonstrukcije unutrašnjih prostorija JZU "Dom zdravlja Srebrenica" počela je obnova i opremanje prostorija gdje će biti smještena laboratorija ove ustanove.

Nakon završetka radova, laboratorija će biti u potpunosti opremljena i na raspolaganju građanima Srebrenice. Radove koji se trenutno izvode finansira Rotary klub Srebrenica, u saradnji sa Opštinom Srebrenica.

Predsjednik Rotary kluba Srebrenica Nedeljko Simić kaže da su u toku građevinski radovi, a zatim će prostorije biti opremljene namještajem i savremenom opremom za rad.

"Radi se kompletna zamjena vodovodne i kanalizacione mreže, dio elektro mreže, radi se zamjena stolarije na prostorijama, kao i renoviranje hodnika i toaleta. Nakon završenih radova, prostorije će izgledati po standardima jedne normalne labaratorije. Takođe, u toku je prikupljanje ponuda za nabavku namještaja i opreme koja će biti instalirana u labaratoriju, nakon završetka radova. Sve će to biti na raspolaganju građanima Srebrenice", ističe Simić.

On naglašava da će radovi biti završeni u predviđenom roku od 45 dana, kako bi prostorije labaratorije bile na usluzi svih građana opštine Srebrenica.

Nakon opremanja laboratorije, slijedi drugi dio projekta, a to je saniranje krova i fasade na objektu čija vrijednost iznosi 125.490,00 dolara koju finansira Rotary Club Srebrenica, Rotary cluba Klosterneuburg, uz učešće Opštine Srebrenica u iznosu od 50.000,00 KM.

Rotary klub Srebrenica u budućnosti će nastaviti s projektima koji su bitni za lokalnu zajednicu.

pogledano 1264 puta