Ponedjeljak, 29 Januar 2018 21:47

Održan nastavak XI redovne sjednice SO Srebrenica

so srebrenica januar2018Danas je održan nastavak 11 redovne sjednice Skupštine opštine Srebrenica na kojoj su razrješeni svi vršioci dužnosti članova Upravnih i Nadzornih odbora lokalnih javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač Opština, te su izabrani novi.

Za opštinska prduzeća imenovani su novi Nadzorni odbori i to JZU "Dom zdravlja", JU "Centar za socijalni rad", JU "Kulturni centar", Dječiji vrtić "Poletarac", kao i JP "JS RTV Srebrenica".

Odbornicu su za vršioca dužnosti direktora JU "Centar za socijalni rad" izabrali Daneta Katanića i usvojili zaključak da se poništi prethodni i raspiše novi konkurs za izbor direktora JP "JS RTV Srebrenice".

Donesena je odluka o formiranju Agencije za razvoj i izgradnju opštine Srebnrenica, kao i Odluka o definisanju školskih područja u ovoj lokalnoj zajednici.

Dogovoreno je da opština proda poslovne prostorije u Skelanima, a za koje je zainteresovana Republička uprava za geodetsko-imovinske poslove, kao i izdavanju pod zakup novoizgrađene proizvodne hale u Potočarima zainteresovanoj firmi za pokretanje proizvodnje u tom objektu.

Prijedlog Odluke o imenovanju konkursne komisije za sprovođenje Javnog oglasa za izbor i imenovanje jednog člana Opštinske izborne komisije Srebrenica nije obavljen i zaključeno je da se prvo traži mišljenje Centralne izborne komisije BiH o nacionalnoj i polnoj pripadnosti tog člana, pa da se onda formira komisija i raspiše konkurs za izbor nedostajućeg petog člana OIK Srebrenica.

pogledano 2228 puta