Utorak, 30 Maj 2017 21:41

Srebreničko šetalište Guber dobija uličnu rasvjetu

rasvjeta na guberuPopularno srebreničko šetalište Guber u narednim danima dobiće rasvjetu čime će biti otvoreno i za noćne šetnje i druženja u prirodi.

Prema riječima šefa kabineta načelnika opštine Srebrenica Vladana Milovanovića, Opština Srebrenica je finansirala uličnu rasvjetu na šetalištu Guber.

"Urađeno je 18 svjetiljki, 900 metara snopa, ugrađen je jedan stub i trenutno se postavlja oprema", istakao je Milovanović.

On kaže da je ukupna vrijednost ove investicije 6.000 KM i da se finansira sredstvima Opština Srebrenica.

Prema najavama KP "Polet" Srebrenica, koje je obavljalo uređenje ovog šetališta, planirana je izgradnja javnih toaleta, a prošle godine postavljena je monažna kuća koja će biti ugostiteljski objekat.

Radovi na uređenju ovog šetališta počeli su u aprilu 2015. nakon čega su se proširili, a radnici JKP "Polet" izvodili su radove uz novčanu podršku Opštine Srebrenica i UNDP u BiH.

Uređenje Gubera podržao je i portal eSrebrenica koji je prvi inicirao uređenje ove lokacije još 2014. pokretanjem građanske akcije "Klupa za Guber" gdje je obnovljeno 22 klupe novčanim donacijama ljudi od Srebrenice do Melburna.

(eSrebrenica)

pogledano 1632 puta